Το 2020 η διάσημη, ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανίδα βιολονίστα και παιδαγωγός Midori επέλεξε να τιμήσει τα διακόσια πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν ηχογραφώντας το Κοντσέρτο και τις δύο Ρομάντσες του για βιολί και ορχήστρα με την Ορχήστρα Εγχόρδων του περιώνυμου Φεστιβάλ της Λουκέρνης. Μπορεί η πανδημία να εμπόδισε προσωρινά τη συναυλιακή παρουσίαση αυτής της σπουδαίας συνεργασίας, αλλά πλέον η διεθνούς ακτινοβολίας σολίστ καταθέτει και ζωντανά τη συναρπαστική της ανάγνωση στο διεθνές κοινό, συνοδευόμενη από ένα ορχηστρικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή Ντάνιελ Ντοντς.

Συντελεστές:
Βιολί: Midori
Festival Strings Lucerne
Καλλιτεχνική διεύθυνση, εξάρχων: Daniel Dodds

Πρόγραμμα:
Ludwig van Beethoven: Koντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 61
Ρομάντσα αρ. 1 για βιολί και ορχήστρα σε σολ μείζονα, έργο 40
Ρομάντσα αρ. 2 για βιολί και ορχήστρα σε φα μείζονα, έργο 50
Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Ανακοίνωση:Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.