Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τις πρώτες του κλήσεις στην εθνική Ελλάδας ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων με τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο στα τέλη Μαρτίου.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της γαλανόλευκης κάλεσε 26 ποδοσφαιριστές για τα δυο αυτά ματς, αποφασίζοντας να μη συμπεριλάβει τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά.

Παράλληλα, στην Εθνική δεν κλήθηκε ούτε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που πρόσφατα επέστρεψε στην ενεργό δράση από τον τραυματισμό του, αλλά και ο Δημήτρης Σιόβας, ενώ ο Πογέτ είχε επικοινωνία και με τον μέσο του Παναθηναϊκού, αλλά και με τον Μανωλά, και αποφασίστηκε να μείνουν εκτός από τις πρώτες κλήσεις, διότι είναι επιβαρυμένοι το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, τόσο ο στόπερ των Πειραιωτών όσο και ο αρχηγός του Τριφυλλιού είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται κανονικά στις επόμενες κλήσεις.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους 26 που κλήθηκαν, στις επιλογές είναι πρώτη φορά ο Χρήστος Κουρφαλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στην Primavera με την Κάλιαρι και έχει 4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα σε Serie A και Κύπελλο, ενώ στην Εθνική ύστερα από απουσία ενός και πλέον χρόνου επέστρεψαν οι Ευθύμης Κουλούρης και Γιώργος Γιακουμάκης.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Πογέτ:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

πηγή…in.gr