Σάλος έχει προκληθεί μετά τις γραπτές τοποθετήσεις του καθηγητού και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊο του υπουργείου Υγείας Γκίκα Μαγιορκίνη ο οποίος μέσω του Facebook διατύπωσε διαφορετικές θέσεις για τον εμβολιασμό του κορονοϊού και της γρίπης, σε σύγκριση με τις επίσημες.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε δηλώσει ότι θα πρέπει τα δύο εμβόλια του κορονοϊού και της γρίπης να γίνονται με χρονική απόσταση 20 ημερών, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε αναφέρει ότι δεν απαιτείται καμία απόσταση καθώς μπορούν να γίνουν και την ίδια ημέρα.

Τι απαντά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά του Γκίκα Μαγιορκίνη λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιους είδους απόψεις μη επιστημονικά τεκμηριωμένες δημιουργούν σύγχυση στο κοινό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή: «Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του Εμβολιαστικού Προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».