Η υπουργός Πολιτισμού της Εσθονίας Άννελι Οττ παραιτήθηκε μετά από την κριτική που της άσκησαν εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού ότι το εμβολιαστικό της στάτους κατά του κορωνοϊού την εμπόδισε να παρευρεθεί σε δημόσιες εκδηλώσεις που συνδέονται με τον ρόλο της.

Η Οττ, η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα η μόνη ανεμβολίαστη υπουργός της εσθονικής κυβέρνησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι τελικά έκανε την πρώτη της δόση, προσθέτοντας ότι δεν είναι κατά των εμβολίων.

Η απερχόμενη υπουργός, και μέλος του Κόμματος του Κέντρου, επέκρινε τον εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του κόμματός της για την εφαρμογή, όπως είπε, υπερβολικά σκληρών περιορισμών για τον κορωνοϊό σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εσθονία είναι ανάμεσα στις χώρες που καταγράφουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες μολύνσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα φαίνεται πως είναι η επόμενη στη σειρά για επιβολή lockdown, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της Λετονίας, εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα.