Σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία, όπως και τις ΗΠΑ, ότι δίνουν καταφύγιο και βοήθεια στο ΡΚΚ.

«Λένε ότι θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση, γιατί δεν θεωρείτε και το YPG τρομοκρατική οργάνωση; Το YPG είναι μια οργάνωση που γεννήθηκε από το PKK. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε είδους διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στη Γερμανία. Η ΕΕ, ακόμη και οι ΗΠΑ, τους δίνουν πολλές ευκαιρίες σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία, οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε είδους διαδηλώσεις. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών τους δίνουν κάθε είδους διαβεβαιώσει», είπε.

«Η Δύση εξακολουθεί να τους κρύβει και να τους καλύπτει. Διαδηλώνουν καθημερινά στη Σουηδία, τη Φινλανδία, ειδικά στη Γερμανία. Όταν τους λέμε ‘δώστε τους μας’, δυστυχώς, δεν μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα αυτούς τους τρομοκράτες. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα αυτήν την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», ανέφερε.