Ένα ρολόι που εκτός από την ώρα θα δίνει συμβουλές και θα φτιάχνει την διάθεση σε όποιον το φοράει ετοιμάζουν στην Καλιφόρνια!
Πρόκειται για το Pebble, ένα smartwatch, δηλαδή… έξυπνο ρολόι που θα φέρει εφαρμογή παρακολούθησης υγείας και… ευτυχίας!
Σύμφωνα με το Daily Mail, το ρολόι θα έχει μέσω της εφαρμογής τη δυνατότητα να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό και τη δραστηριότητα του χρήστη. Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, λειτουργεί σε «κύκλους» μίας εβδομάδας και θα προτρέπει τους χρήστες να αξιολογήσουν τα επίπεδα της διάθεσης τους και την ενέργειά τους κάθε μέρα. Η «ευτυχία» θα συγκεντρώνει επίσης λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο χρήστης, πού βρίσκεται και ποιες δραστηριότητες έχει κάνει. Το Pebble στη συνέχεια θα συνδυάζει αυτά τα δεδομένα, δίνοντας μια εβδομαδιαία αναφορά μέσω e-mail.
Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή έχει δοκιμαστεί από τους εργαζόμενους στο Pebble, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι τους βοήθησε να κάνουν απτές αλλαγές στη ζωή τους, όπως το να μιλούν με τους συναδέλφους τους πιο συχνά. Ένας χρήστης κατά τη διάρκεια των δοκιμών είπε ότι εκτός από τη μέτρηση της ευτυχίας τον βοήθησε να πίνει περισσότερο νερό καθώς του το επεσήμανε αφού κάθε φορά που τον ρωτούσε αν ήπιε νερό απαντούσε αρνητικά.
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τις συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες και θα μπορεί κάποιος να την κατεβάσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Pebble.