Ενώπιον της δικαιοσύνης παρουσιάζεται τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ο πρώην ιερέας ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο επιτέθηκε με βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος που πλέον βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας. Πρόκειται για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρε πολυετή κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος ιερέας θα απολογηθεί συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινή απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας απο βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Τα δύο νέα στοιχεία που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή:

Το πρώτο στοιχείο αφορά την χημική ανάλυση του καυστικού υγρού. Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% . Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας, υγρό ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Το δεύτερο στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στην αναβάθμιση της κατηγορίας σχετίζεται με όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς. Όπως φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους, ο δράστης όχι μόνο έβαζε στόχο τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά τους είχε πάρει στο κατόπι την ώρα που επιχειρούσαν να κρυφτούν.