Στόχος επίθεσης έπεσε το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη επί της οδού Ακαδημίας, καθώς άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδό του στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας.

 

Την επίθεση σχολίασε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς πάλι, για 20η ίσως φορά γίνομαι στόχος εμπρηστικής τρομοκρατικής επίθεσης. Όσοι νομίζουν ότι θα με κάμψουν με τέτοιες μεθόδους κάνουν μεγάλο λάθος. Η Δημοκρατία μας είναι περισσότερο ισχυρή από αυτούς. Συνεχίζουμε δυνατά». Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Οι τραμπούκοι ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν’», λέει ο Γ. Οικονόμου
«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και το ίδιο φυσικά περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Οι τραμπούκοι που κρύβονται πίσω από αυτή αλλά και από όλες τις επιθέσεις σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα μας κάμψουν».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο φόβος είναι προφανώς ριζωμένος στους αυτουργούς

Την αλληλεγγύη του στον Άδωνι Γεωργιάδη για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του μετά το συμβάν, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στους δράστες ότι αυτοί είναι που πρέπει να φοβούνται. Ο κ. Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε για την επίθεση στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ανάρτησή του στα social media, στην οποία αναφέρει:

«Ενημερώθηκα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την επίθεση στο γραφείο του ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Επικοινώνησα μαζί του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μου. Ο φόβος είναι προφανώς ριζωμένος στους αυτουργούς και όχι σε εκείνους που ανεπιτυχώς προσπαθούν να εκφοβίσουν!».

Καταδίκη της επίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Την καταδίκη του για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, το κόμμα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να είναι ανεκτές στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής πολιτείας.