Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, όταν ο κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για πρόβλημα υγείας
Εννέα μήνες φυλάκιση, χωρίς αναστολή, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν κρατούμενο που προσπάθησε να αποδράσει κατά τη μεταφορά του από το Μεταγωγών στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, όταν ο κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, φορούσε ήδη γύψο στο ένα χέρι και παραπονέθηκε ότι πονάει, με αποτέλεσμα να γίνει πιο εύκολα πιστευτός.

Μόλις το μεταγωγικό όχημα σταμάτησε έξω από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα για να τον μεταφέρουν, ο 25χρονος κατάφερε να τους αιφνιδιάσει. Αρχικά έσπρωξε τον έναν και τον έριξε στο έδαφος ενώ μπόρεσε να ξεφύγει και από τον δεύτερο και ξεκίνησε να τρέχει. Τότε, ο οδηγός του οχήματος που αντιλήφθηκε γρήγορα τι συμβαίνει, ξεκίνησε να τον καταδιώκει πεζός. Ωστόσο, ούτε αυτός κατάφερε να τον πιάσει καθώς λόγω της βροχόπτωσης γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί, τελικά, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα και να του περάσουν χειροπέδες. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον 25χρονο ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, χωρίς αναστολή, για τα αδικήματα της απόπειρας απόδρασης και της αντίστασης.