Μετράμε ώρες για μια ιστορική στιγμή. Σήμερα η ΑΕΚ 19 χρόνια μετά παίζει ξανά παιχνίδι σε δικό της γήπεδο. Με εξέδρες και εισιτήριο. Στα Σπάτα που από τα χέρια των τραπεζών με δύο γήπεδα και ελλιπείς υποδομές το 2013 έφτασε στο σημερινό θαύμα που βέβαια δεν σταματάει εδώ. Συνεχίζεται…

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τον Άρη. Ναι είναι μεγάλο παιχνίδι για τον στόχο που απέμεινε στη σεζόν. Ένα πράγμα όμως έχει σημασία. Μετά από ένα καλό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη να κάνει άλλο ένα. Δεν είναι και πολύ συνηθισμένο φέτος αυτό. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Μετά το 1-1 στη Λεωφόρο φάνηκε σαν να πίστεψαν όλοι πως τα πράγματα έστρωσαν όμως δεν επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο. Την εβδομάδα πριν τον Ολυμπιακό υπήρχε μια ατμόσφαιρα στα όρια του… φόβου που όπως αποδείχτηκε ήταν η σωστή προετοιμασία για το ματς. Η υπευθυνότητα θα κάνει την διαφορά και στον αγώνα με τον Άρη. Θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα αν δεν έρθει η νίκη. Θα έχει καλό καιρό, θα έχει κόσμο και ο Κριχόβιακ θα παίξει το τρίτο του παιχνίδι. Οι οιωνοί είναι καλοί…

Μια και είπαμε για Κριχόβιακ… Θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει η ΑΕΚ να τον έχει και του χρόνου. Το ξέραμε και βλέποντας τον να παίζει το καταλαβαίνουμε ακόμη περισσότερο. Όμως ακόμη κι αν δεν είναι ο ίδιος φάνηκε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα πως ένας παίκτης σημείο αναφοράς με αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι στο ρόστερ και στην εντεκάδα της ομάδας. Και όχι μόνο στο κέντρο. Ένας ακόμη “Κριχόβιακ” στην άμυνα και ένας στη μπροστά τετράδα.

Γιατί εκτός των άλλων στο Καραϊσκάκη επιβεβαιώθηκε πως εκτός από τα σέντερ μπακ και τα χάφ που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθούν το καλοκαίρι μαζί με έναν έξτρα ακραίο, αφού για του χρόνου μόνο Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος είναι οι σίγουροι στο κέντρο, δεδομένα αν ο επόμενος προπονητής είναι θιασώτης του 4-2-3-1 όπως σχεδόν όλοι από τότε που ανέβηκε η ΑΕΚ πρέπει να αποκτηθεί ένα δεκάρι υψηλότατου επιπέδου για βασικός. Ο Μάνταλος δεν μπορεί να είναι πλέον κολώνα της ομάδας και ο Αμραμπατ δεν είναι δημιουργός. Ένας παίκτης με τη μενταλιτέ, τα φυσικά προσόντα και την ένταση του Αμραμπατ και την τακτική παιδεία και την πάσα του Μάνταλου θα ήταν ιδανικός αλλά δεν γίνεται να τους… ενώσεις σε ένα. Μπορούν όμως να είναι χρήσιμοι αν μείνουν ως μέλη του ρόστερ. Ένας τοπ προπονητής άνετα θα μπορούσε να τους βρει ρόλο και να τους κάνει καθοριστικούς σε παιχνίδια φέρνοντας τους από τον πάγκο ή και βασικούς σε παιχνίδια ακόμη και σε άλλες θέσεις. Ο Αμραμπατ σίγουρα αφού καριέρα έκανε ως ακραίος. Ως βασικό και σημείο αναφοράς η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι άλλο. Η σεζόν και η εικόνα μίλησαν.

Να προσθέσω πως βλέποντας τον Χατζηεμμανουήλ το Σάββατο στο Αιγάλεω πιστεύω πως το ιδανικό για την επόμενη σεζόν θα είναι η ΑΕΚ να αντιγράψει τον… Μουρίνιο. Ο Τσίντω να πάει σε κάποια άλλη ομάδα όπου θα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρώτος, γιατί περνάνε και τα χρόνια, και στην ΑΕΚ δεν θα είναι ποτέ αφού έχασε την ευκαιρία του την σεζόν 20-21 ενώ δείχνει πλέον πως δεν είναι τόσο προσαρμοσμένος στον δεύτερο ρόλο, και η ΑΕΚ να πάρει έναν… ¨γέρο” τερματοφύλακα που να είναι έτοιμος να παίξει αν χρειαστεί αλλά να είναι και μέντορας μαζί όπως έκανε ο Ζοσέ και τώρα η Λιλ πχ με τον Καρνέζη και να είναι δευτεροτρίτος ο Χατζηεμμανουήλ. Αξίζει να ψαχτεί η ΑΕΚ με αυτό το παιδί. Καλό για όλους θα είναι.

πηγή…aek365.gr