Εναντίον των επιτάξεων και επιστρατεύσεων δηλώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μετά και τη χθεσινή αποστολή φύλλων πορείας σε γιατρούς της Μακεδονίας.

Ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει ότι «έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πίεση στο ΕΣΥ, να αξιοποιηθούν ιδιώτες γιατροί που μπορούν λόγω ειδικότητας να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και να αποτελέσουν τη λύση για την κρίση» ενώ απαιτεί την αξιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρονται, σημειώνοντας ότι οι συμβάσεις των γιατρών του ιδιωτικού τομέα μονομερώς διακόπηκαν στις 31/12 και η προσφορά στελέχωσης εμβολιαστικών κέντρων δεν αξιοποιήθηκε. Επιπλέον αξιώνει «σεβασμό έναντι των συναδέλφων και έργο αντίστοιχο της εμπειρίας και της επιστημονικής τους διαδρομής”», και απασχόληση στον τόπο κατοικίας τους αποκλειστικά.

Σημειώνεται ότι από χθες 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν και από το σχετικό ΦΕΚ, η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Βόρειας Ελλάδας, με ειδικότητα, πνευμονολογία, παθολογία και γενική ιατρική, που επιτάσσονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.