Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα επιστρέψει όπως φαίνεται στο σπίτι του, με απόφαση του εφετείου Λαμίας. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε δολοφονηθεί πριν από 14 χρόνια, σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα…

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, πήρε οριακά το κρίσιμο ελαφρυντικό που ήθελε, για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της ελευθερίας του. Αυτό του πρότερου σύννομου βίου. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε δολοφονηθεί στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 και ο πρώην ειδικός φρουρός είχε κριθεί ένοχος.

 

Αν και στην πρώτη δίκη το 2010 δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στο δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Την απόφαση για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αμφισβήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

 

Το πρωί, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα επιστρέψει πιθανότατα στη Μεσσηνία.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.