Ένα απίστευτo περιστατικό κάνει το γύρο της Ευρώπης τις τελευταίες ώρες και έρχεται από την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, γονείς ενός 2χρονου αγοριού που πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια αρνούνται να υποβάλλουν το παιδί τους σε εγχείρηση, εάν δεν λάβουν εγγυήσεις η όποια μετάγγιση θα γίνει με αίμα ανεμβολίστων.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στη γειτονική χώρα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, το παιδί πρέπει να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση, με τους αντιεμβολιαστές γονείς προς ώρας να αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν γραπτώς στην εγχείρηση. Απαιτούν το αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις εγχειρήσεις να προέλθει καθαρά από ανεμβολίαστους δότες.

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση
Οι λόγοι πίσω από την απόφαση των γονέων είναι αφενός θρησκευτικοί, αφετέρου τα fake news που διασπείρουν διάφοροι συνωμοσιολόγοι και στη γειτονική χώρα. Μάλιστα οι γονείς του παιδιού έχουν βρει 40 εθελοντές ανεμβολίαστους για να δώσουν αίμα, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί η συμβατότητα της ομάδας αίματός τους με αυτή του παιδιού.

Ο χρόνος πιέζει για τον μικρό ασθενή και η διαμάχη μεταξύ οικογένειας και διοίκησης του νοσοκομείου παίρνει δικαστικές διαστάσεις, στο σημείο που ο εισαγγελέας ανηλίκων εξετάζει το ενδεχόμενο αφαίρεσης της επιμέλειας του παιδιού από τους ανεύθυνους γονείς.