Η Έκτορος Κάθαρσις είναι η δραματουργική σύνθεση αποσπασμάτων της Ιλιάδας που αφορούν τον ομηρικό ήρωα Έκτορα. Έχουν απομονωθεί οι στίχοι, ετεροαναφορικοί και αυτοαναφορικοί, σχετικά με αυτόν και αποδίδονται με τη μορφή ραψωδιακής αφήγησης, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η μήνις του νικητή ή η ηρωική πορεία του ηττημένου; Το τέλος του Τρωικού πολέμου δεν συμπίπτει με το θάνατο του Αχιλλέα αλλά με τον θάνατο του Έκτορα. Η παράσταση πραγματεύεται την ανάδειξη της οπτικής του ηττημένου, του ατιμασμένου νεκρού, του υπερασπιστή της Τροίας, του αρνητή του πολέμου, του Έκτορα.

Συντελεστές
Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης
Δραματουργική Επεξεργασία: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σκηνοθεσία – Σύνθεση Κειμένου – Ερμηνεία: Δημήτρης Λάλος
Μουσικός επί Σκηνής – Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξης Κωτσόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα
Σχεδιασμός Γραφιστικών: Θωμάς Παπάζογλου

Μέτρα Covid-19:
Για τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας του χώρου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19, παρακαλούμε δείτε στο covid19.gov.gr

Ανακοίνωση:Λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, παρακαλούμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, καθώς και για να βεβαιωθείτε για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.