Μια αμερικανική εταιρεία, η SynDaver Labs κατασκεύασε και παρουσίασε πρόσφατα συνθετικά σκυλιά από καουτσούκ που μοιάζουν σαν αληθινά! Τα ψεύτικα ζώα έχουν εσωτερικά όργανα που λειτουργούν, κόκαλα, μύες και αίμα! Διαθέτουν επίσης καρδιακό σφυγμό, κυκλοφορικό σύστημα και μπορούν να αναπτύξουν διάφορες αρρώστιες!
Αποστολή τους είναι να αντικαταστήσουν τα αληθινά ζώα πάνω στα οποία εκπαιδεύονται οι φοιτητές κτηνιατρικής, για να μάθουν να χειρουργούν.
Το κάθε σκυλάκι κοστίζει 25.000 ευρώ και μπορεί να εγχειριστεί 35-40 φορές, ενώ η εταιρεία προσφέρει εγγύηση επιδιόρθωσης, για τα μέλη του σώματος που κόβονται.
Οι υπάλληλοι της εταιρίας κατασκευάζουν τώρα 25 σκυλιά για την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, τα οποία θα παραδοθούν τον Αύγουστο.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ έχουν ξεκινήσει παράλληλα μια μεγάλη εκστρατεία crowdfunding για να συγκεντρώσουν 21.000.000 ευρώ.
Αν το φιλόδοξο πρότζεκτ λειτουργήσει σωστά, τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για πτώματα σκυλιών, που είναι συνήθως ζώα που ζουν σε καταφύγια και υπέστησαν ευθανασία.
Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο ζώο που θα δοκιμαστεί το πείραμα είναι οι γάτες!