Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Για δικαίωση της οικογένειας και επανόρθωση της πρωτόδικης απόφασης έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της Έφης Τσιχλάκη κα Κλειώ Παπαπαντολέων.

Για “πτώση στα μαλακά” έκανε λόγο ο εξάδελφος του θύματος Εμμανουήλ Αθανασίου, αναφέροντας πως με κάποιο τρόπο σώθηκε το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα απο την πρωτόδικη διαδικασία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο κατηγορούμενος σκηνοθέτησε αυτοκτονία και κάλυψε μια δολοφονία, την δολοφονία της γυναίκας του. Επιτέλους αποδείχθηκε ότι η Έφη Τσιχλάκη, δεν ήταν ανισόρροπη, δεν ήταν καταθλιπτική, δεν ήταν προβληματικό άτομο και έπεσε θύμα δολοφονίας και μάλιστα άγριας δολοφονίας.

Με αυτή την έννοια εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι πέφτει πολύ στα μαλακά κάποιος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ζούσε ελεύθερος ενώ μια κοπέλα είχε δολοφονηθεί….»

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 49χρονο σύζυγο της άτυχης Έφης, ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε», ανέφερε νωρίτερα η εισαγγελέας.

«Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» σημείωσε, τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς προμελέτη.