Την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσει μία ακόμη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών , αυτή τη φορά με επιχειρηματίες που προέρχονται από την Κυπριακή αγορά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή με τον Γενικό Διευθυντή κ.Μαυρομίχαλο της πετρελαϊκης εταιρείας PETROLINA η οποία ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη.

Η Petrolina το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία SILK OIL ως την αρχή των επενδύσεων που προγραμματίζει στην ελληνική αγορά.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αναστάσιος Μήτσου, πρόεδρος του Ομίλου ΜΗΤΣΟΥ ο οποίος αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στα σχέδια των Κύπριων επενδυτών στην Ελλάδα.

Μετά τον Υπουργό Ανάπτυξης και με αφορμή τη πρόθεση της οικογένειας Λευκαρίτη να επενδύσουν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα όπου του ανέπτυξαν ιδέες και σχέδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα.

Τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός PETROLINA του Κύπριου Ντίνου Λευκαριτη όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά Όμιλος Μήτσου είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πως οι δυο Υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά project που έχει εκπονήσει η ομάδα σχεδιασμού της PETROLINA και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα μεγαλόπνοα σχέδια τους.

«Είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, άλλωστε εγώ δεν διαχωρίζω Κύπρο από Ελλάδα είμαστε ένα. Και είναι σημαντικές τέτοιες συνεργασίες όπως της πετρελαϊκής PETROLINA και του Ομίλου ΜΗΤΣΟΥ που δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας!» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το σημαντικό είναι να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας και η βοήθεια της Πολιτείας είναι σημαντική ώστε να προσελκύει επενδυτές με όραμα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μήτσου .

Ο όμιλος ΜΗΤΣΟΥ έχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των καυσίμων και με πρωτοποριακές επενδύσεις θα συμβάλλει στην συνεργασία των δυο εταιρειών.