Για τον ρόλο που ενσαρκώνει στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Η Γη της ελιάς” και την οικογένειά της μίλησε η Δώρα Χρυσικού στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και στην μητέρα της που στάθηκε δίπλα της στον αγώνα της.

“Θα καταλάβεις στην πορεία της κουβέντας ότι είμαι καλός άνθρωπος και δεν έχω καμία σχέση με την Αρετή Καπερνάρου” είπε αρχικά η Δώρα Χρυσικού με χιούμορ στην παρουσιάστρια και συνέχισε “Αυτός είναι όμως ο ρόλος που μου δόθηκε, για τον οποίον είμαι πολύ ευγνώμων και το υποστηρίζω όσο καλύτερα μπορώ. Και μένα με εκνευρίζει, κάποιες φορές που διαβάζω τα κείμενα γελάω ως πρώτη αντίδραση και μετά ζητάω συγγνώμη από τους άλλους ηθοποιούς για αυτά που θα τους πω και θα τους κάνω” τόνισε η ηθοποιός.

Σχετικά με τους γονείς της, η Δώρα Χρυσικού “άνοιξε” την καρδιά της on air, λέγοντας “Είμαι τυχερή γιατί προέρχομαι από δύο σπουδαίες προσωπικότητες, δύο εξαιρετικούς γονείς. Τον πατέρα μου τον έχασα το 2015. Η μητέρα μου ευτυχώς ζει κι είναι ακόμα ακμαία. Υπήρξαν οι ήρωες της παιδικής μου ηλικίας και παντοτινοί μου ήρωες” και συνέχισε “Το θέμα της γονεϊκής σχέσης είναι αυτό που ζεις ως καθημερινότητα, σε σχέση με το τι βλέπεις στον άλλον και τι άνθρωπος είναι, οπότε εγώ είχα επίγνωση ότι προέρχομαι από δύο ανθρώπους που ήταν ελεύθεροι και δημοκράτες. Εντωμεταξύ, οι δικοί μου χώρισαν. Είμαι από τα παιδιά που έζησα ένα διαζύγιο που ούτε καν το κατάλαβα γιατί σεβάστηκαν απόλυτα εμένα και τα δικά μου θέλω και δεν έβαλαν τη δική τους πίκρα πάνω από το καλό του παιδιού τους”.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση όσον αφορά στη μητέρα της, στην οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, οφείλει την ζωή της. «Της οφείλω τα πάντα. Είναι η ασπίδα και το τόξο μου. Αυτό που είμαι ως γυναίκα, ως άνθρωπος, ως πολίτης το οφείλω στη μητέρα μου, ενώ στον πατέρα μου οφείλω την αντίληψη για τον κόσμο, την πολιτική μου ύπαρξη, το ονειρικό. Η μητέρα μου με έσωσε. Με βοήθησε με τον τρόπο που είχα ανάγκη να βοηθηθώ, χωρίς καθόλου υστερία, χωρίς να μου μεταδίδει το δικό της άγχος. Η μητέρα μου βρήκε όλους τους γιατρούς. Η μητέρα μου έτρεξε. Έκανε όλα τα πρακτικά. Άνοιξε το δρόμο για να μπορέσω εγώ να ιαθώ και να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Με έσωσε”.

Σε ερώτηση της Ελένης Μενεγάκη για τον λόγο που η ηθοποιός μίλησε από μόνη της ανοιχτά για την υγεία της, την ασθένεια της και τα όσα αντιμετώπισε, η Δώρα Χρυσικού απάντησε ότι “Θεωρούσα ότι αυτό ξέφευγε του προσωπικού και πήγαινε σε ένα άλλο επίπεδο. Αφενός ήταν ένα δικό μου στοίχημα σε σχέση με το πόσο μπορώ να το αποδεχτώ, αλλά επειδή θα ήμουν στην επικαιρότητα και θα έμπαινα στα σπίτια του κόσμου ήθελα να σπάσω αυτό το στερεότυπο. Ήθελα να δείξω την τσαλακωμένη εικόνα ενός ανθρώπου που είναι καρκινοπαθής και παρόλα αυτά το παλεύει. Θεωρούσα ότι το δικό μου παράδειγμα ίσως να μπορέσει αν αγγίξει κάποιους άλλους ανθρώπους”.

“Είμαι πολύ ευάλωτη. Σε πολλά πράγματα. Η δύναμη είναι σχετικό. Πολλές φορές την έχεις και δεν το ξέρεις. Πολλές φορές την ψάχνεις. Άλλοτε είναι στοίχημα. Άλλοτε προορισμός. Άλλοτε είναι ζητούμενο” εκμυστηρεύτηκε στην “Ελένη” η Δώρα Χρυσικού και πρόσθεσε “Αναγκάστηκα λόγω συνθηκών να είμαι ανθεκτική και να παλεύω πράγματα”.