Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Δόμνα Κουντούρη αποκάλυψε ότι βρίσκεται ξανά στο Δρομοκαΐτειο, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της. Η ίδια είχε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, για τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει και τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει. Ωστόσο, πρόσφατα, δήλωσε πως είναι καλά και ρυθμίζει με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τα προβλήματά της.

 

Παράλληλα, η Δόμνα Κουντούρη έκανε διάφορες δημοσιεύσεις στα social media τις τελευταίες ώρες και ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ό,τι βρισκόταν στο κρατητήριο για 17 ώρες, εξαπολύοντας μάλιστα διάφορες κατηγορίες για τους γονείς που καταπιέζουν τα παιδιά τους.

Δόμνα ΚουντούρηΔόμνα Κουντούρη

«Σήμερα όση ώρα ήμουν στο κρατητήριο -17 ώρες περίπου – σκεφτόμουν πως αν δεν έχεις γίνει πρώτα ολόκληρος και δάσκαλος του εαυτού σου δεν θα έπρεπε να κάνεις παιδιά. Τα παιδιά δεν είναι πλαστικές κούκλες. Θέλουν αγάπη και καθοδήγηση με διακριτικότητα και καρτερικότητα. Είναι λάθος να φορτώνουμε τα παιδιά με τις προσδοκίες μας, υποχρεώνοντας τα να διαβάλουν μ’ αυτές τη φυσική τους ταχύτητα που είναι τέλεια οταν γεννιούνται. “Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα”» έγραψε.

Δόμνα Κουντούρη: Έχω διπολική διαταραχή, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν

Την τραγουδίστρια Δόμνα Κουντούρη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «Fame Story», ενώ αρκετά χρόνια μετά το τέλος του μουσικού ριάλιτι του ΑΝΤ1, εργάζεται ως μουσικός του δρόμου. Η τραγουδίστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε με ειλικρίνεια για τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει, εξηγώντας τι αισθάνεται ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου.

«Ήμουν και είμαι πολύ επιλεκτική στους ανθρώπους που έχω κοντά μου. Αυτοί που ήταν πολύ κοντά μου, έμειναν κοντά μου και με βοήθησαν και με στήριξαν. Μετά την περιπέτεια μου, δεν με φοβίζουν τα ψυχικά νοσήματα» είπε η τραγουδίστρια για να συνεχίσει: «Πάσχω από διπολική διαταραχή, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν να κάνουν τη σωστή διάγνωση. Ήμουν ένας άνθρωπος σε υπομανιακή κατάσταση. Ήμουν στην τσίτα, θύμωνα, με ενοχλούσαν πολλά, δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου. Το είδα ξεκάθαρα ότι κάτι έτρεχε. Υπήρχαν μεταπτώσεις. Ή θα ήμουν πολύ χαρούμενη και θα ήθελα να τα κάνω όλα, ή θα ήμουν στο κρεβάτι να μην κουνιέμαι. Δεν είχα σκεφτεί ότι κάτι έχω, μέχρι που είχα κάποια τρανταχτά γεγονότα. Ήταν συνδυασμός πραγμάτων. Δεν ξεφεύγεις τόσο εύκολα. Η σεροτονίνη στους ανθρώπους με διπολική διαταραχή είναι απορυθμισμένη. Οπότε κάτι πρέπει να πάρεις».

 

Σε αλλο σημείο της συνέντευξης, είχε πει: «Στα επεισόδια μανίας χάνεις τα λογικά σου. Οι περισσότεροι που έχουν διπολική διαταραχή και χάνουν τα λογικά τους, θα στο πω λαϊκιστή, “την ακούνε” με τον Θεό. Νομίζουν ότι τους μιλάνε κάποια ύψιστα όντα. Χάνεις τα λογικά σου. Αυτό είναι στη φάση της μανίας. Η άλλη φάση είναι η κλινική κατάθλιψη. Δηλαδή δεν μπορείς ούτε να σηκωθείς για να περπατήσεις. Εκείνη την περίοδο ένας κοντινός μου άνθρωπος διαγνώστηκε με το ίδιο πρόβλημα. Είχα λοιπόν κάποιον να ανταλλάσσω απόψεις και να με καταλαβαίνει. Όταν εγώ ήμουν στη μανία μου άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Έχεις παραισθήσεις. Εγώ είμαι πολύ καλά τώρα και παίρνω ένα χάπι την ημέρα. Δεν είναι τίποτα να ξυπνήσεις το πρωί και να πάρεις ένα χάπι. Απλά το κακό με τους διπολικούς είναι πως όταν νιώσουν καλά σταματάνε να παίρνουν τα χάπια. Μετά ιδρυματοποιούνται πάλι και γίνεται αυτός ο κύκλος».