Μία ακόμη κυριακάτικη δράση καθαριότητας, με επίκεντρο αυτή τη φορά το Γουδή, ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Συνολικά 45 εργαζόμενοι από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έλαβαν μέρος στις εργασίες απολύμανσης της περιοχής, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα με τα οποία έχει εξοπλιστεί ο δήμος τα τελευταία δύο χρόνια, σε μία συστηματική προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της πόλης.

Η επιχείρηση επεκτάθηκε από άκρη σε άκρη της περιοχής: Από την πλατεία του Αγίου Θωμά, μέχρι τους δρόμους μπροστά από το «Λαϊκό» νοσοκομείο, τα νοσοκομεία Παίδων, την οδό Μιχαλακοπούλου και τους δρόμους περιμετρικά της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η δράση ξεκίνησε στις 07.30 της Κυριακής, μέρα και ώρα που διευκολύνει τους εργαζόμενους να σαρώσουν κάθε μικρό και μεγάλο δρόμο ή πεζόδρομο που μέσα στην εβδομάδα είναι δύσκολο να καθαριστεί, λόγω της συχνούς διέλευσης οχημάτων.

Με τη συνδρομή δέκα πλυστικών μηχανημάτων, πέντε μικρών, δύο υδροφόρων και πέντε σαρώθρων, οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολυμάνουν κάθε γωνιά της περιοχής και να καθαρίσουν σχολαστικά όλους τους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η καθαρή πόλη είναι στις πρώτες προτεραιότητες, και προς αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζονται κάθε εβδομάδα επιχειρήσεις αυτής της έκτασης, που αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Με τη συνδρομή των εργαζομένων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, οι δράσεις συνεχίζονται κάθε Κυριακή σε μία διαφορετική γειτονιά της Αθήνας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη Κυριακή τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων θα βρίσκονται στη γειτονιά του Αγίου Παύλου, στην Α΄ δημοτική κοινότητα.