«Δεν υπήρξα ποτέ βιαστής» δήλωσε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Λιγνάδης ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του.

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σημείωσε ότι: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για «πέφτουλας» ή «γύπας». Μπορεί να ξέφυγα σε αυτόν τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Κατά την απολογία του έκανε λόγο για « σκευωρία» και κατασκευή» από μια ομάδα ανθρώπων. Αφού παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες του πρώτου μηνυτή, περιέγραψε τον τρόπο που γνώρισε τον S. , τον δεύτερο καταγγέλλοντα, μέσω του αδελφού μιας κοπέλας με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο.

«Στις Βάκχες η μία από τις κοπέλες η Νάταλι είχε ένα αδελφό που έφερνε στη πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου «λίγο φαντεζί προσωπικότητα», τον οποίο γνώρισα στα goodys στο κέντρο.

Ο διάλογος Λιγνάδη με την πρόεδρο
Π: Δεν συναντηθήκατε σε μπαρ;

Κ: Όχι, και δεν θα είχα πρόβλημα να το παραδεχτώ.

Π: Πώς βρεθήκατε εκεί;

Κ: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.

Π: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;

Κ: Με την αδελφή του αλλά και χωρίς εκείνη. Η Ναταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.

Π: Τι κοινό σημείο είχατε;

Κ: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρήδες.

Π: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;

Κ: Ναι.

 

Π: Μας είπατε ότι καταλάβετε πως τον γοητεύσατε. Θα μας το εξηγήσετε λίγο;

Κ: Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκει, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω.

Π: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Κ: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Π: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Κ: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Π: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Κ: Από τα λεγόμενα του πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας.

Τι είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την Επίδαυρο
Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε πως δεν τον προβλημάτισε ότι ένας ανήλικος ήθελε επαφές μαζί του ενώ όταν ερωτήθηκε στη συνέχεια σχετικά με την Επίδαυρο υποστήριξε:

«Το 2015 είχα εντατικές πρόβες στο Billy Eliot. Αποκλείεται να πήγα Επίδαυρο με αυτά τα άτομα… Μπορεί να πήγα το 2016 ή 2017 και να φωτογραφηθήκαμε. Το 2016 στην «Αντιγόνη» με τον Λιβαθηνό κάναμε μια εκδρομή αναγνωριστική. Έναν μήνα πριν από την παράσταση. Πιθανολογώ ότι ίσως να ήταν το 2016. Ίσως βρεθήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία. Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο».

Π: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων ότι σας είδαν… υπάρχει και φωτογραφία από το ξενοδοχείο.

Κ: Λόγω της φωτογραφίας κάνω την εκδοχή του 2016 ή 2017. Ο κ. Φ (Μάρτυρας) να αναρωτηθεί αν με είδε άλλη χρονιά ή και καθόλου!

Π: Πού ήσασταν εκείνη την περίοδο;

Κ: Έκανα πρόβες εντατικά, ήμουν στο στούντιο «Αμαλία». Δεν έχω να το αποδείξω. Ξέρω ότι δούλευα πυρετωδώς, θα πήγαινα στην Ιθάκη να ξεκουραστώ και μετά ανέβαινε η παράσταση.

Δημήτρης Λιγνάδης

«Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος»
«Μου περιέγραψε ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα του το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και έμενε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015» ανέφερε ο κατηγορούμενος για τον τέταρτο καταγγέλλοντα.

Π: Ήρθε να μείνει;

Κ: Όχι να περάσει το βράδυ εκεί. Πέρασε κι αλλά βραδιά. Όχι όμως να μετακομίσει.

Π: Διάβαζε στο σπίτι;

Κ: Ήξερα ότι πήγαινε σχολείο αλλά είχε μείνει τάξεις. Είχαν την εντύπωση ότι πήγαινε καθημερινά σχολείο. Δεν θυμάμαι…

Π: Αυτά είναι σχετικά κοντά. Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Κ: Τον ρώτησα και μου λέει «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι. Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Π: Μεγάλη ευθύνη…

Κ: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήταν και λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Π: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Κ: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Π: Ο τραυματισμός σας δεν σας τρόμαξε για το ποιους βάζετε σπίτι σας; Δεν ήσασταν πιο συγκρατημένος;

Κ: Δεν καταλαβαίνω πως τα συνδέετε;

Π: Ήταν άγνωστος στο περιστατικό και το ίδιο συνέβαινε στο σπίτι σας. Έμπαιναν άνθρωποι που δεν τους ξέρατε καλά. Δεν σας έκανε πιο συγκρατημένο ο φόβος;

Κ: Όχι, στο σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι που ήξερα δυο λεπτά.

Π: Ήσασταν ανοιχτός δηλαδή;

Κ: Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος.

Αν και ο τρίτος καταγγέλλοντας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κατά την απολογία του ο Δ. Λιγνάδης αναφέρθηκε και σε αυτόν λέγοντας πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε για τη συγκεκριμένη καταγγελία καθώς δεν τον έχει δει ποτέ.

«Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ.Μ. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ δεν το έχω δει ποτέ».