Η επταμελής κριτική επιτροπή πρέπει να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για να βγει ετυμηγορία. Οι ένορκοι άρχισαν τις συζητήσεις τους λίγο αφότου και οι δύο πλευρές παρέδωσαν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Ο Μπέντζαμιν Ρότενμπορν, δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, υπενθύμισε στους ενόρκους κάποια μηνύματα κειμένου που είχε στείλει ο Ντεπ σε φίλους του, στα οποία τους έλεγε πως ήθελε να βλάψει την πρώην σύζυγό του. Τα μηνύματα είχαν διαβαστεί στο δικαστήριο.

«Αυτό είναι ένα παράθυρο στην καρδιά και το μυαλό του αγαπημένου πειρατή της Αμερικής», είπε ο κ. Ρότενμπορν. «Αυτός είναι ο πραγματικός Τζόνι Ντεπ».

Από την άλλη, η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ περί κακοποίησης «άγριους, υπερβολικούς και απίθανους».

«Υπάρχει ένας κακοποιός σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος Ντεπ», είπε η κ. Βάσκεζ, υπενθυμίζοντας στους ενόρκους μια ηχογράφηση, στην οποία η ηθοποιός παραδέχεται ότι χτύπησε τον τότε σύζυγό της.

«Ο κύριος Ντεπ βίωσε επίμονη λεκτική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από την κυρία Χερντ», τόνισε η δικηγόρος.

Αναφερόμενη στο άρθρο στη Washington Post, η Βάσκεζ είπε ότι ισοδυναμούσε «με ένα ψέμα», που είχε «αμαυρώσει» τη φήμη του Τζόνι Ντεπ.

Ο δικηγόρος της Χερντ, πάλι, υπογράμμισε ότι «η υπόθεση που εκδικάζεται δεν έχει να κάνει με το ποιος ήταν καλύτερος σύζυγος», υπενθυμίζοντας στους ενόρκους ότι έχουν να κάνουν με μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης.

«Αν πιστεύετε ότι και οι δύο ήταν κακοποιητικοί ο ένας προς τον άλλο…τότε η Άμπερ κερδίζει», είπε. «Αν η Άμπερ κακοποιήθηκε έστω και μια φορά, τότε κερδίζει».

Το κομμάτι της δίκης που αφορούσε καταθέσεις και εξετάσεις μαρτύρων έληξε την Παρασκευή, με τον Τζόνι Ντεπ να καταφθάνει στο δικαστήριο της Βιρτζίνια εν μέσω ζητωκραυγών από θαυμαστές του, που είχαν συγκεντρωθεί απέξω. Η δίκη, η οποία μεταδίδεται ζωντανά, έχει λάβει τεράστια προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους δύο ηθοποιούς να έχουν εξαπολύσει σοβαρές κατηγορίες για συναισθηματική, σωματική και λεκτική κακοποίηση ο ένας εναντίον του άλλου