Ο μάρτυρας, σε συνέντευξή του είχε πει ότι το 2005 σε ηλικία 19 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του σκηνοθέτη

Με την κατάθεση του Νίκου Σ., ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε φωτογραφίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης , τον Φεβρουάριο του 2021 και είχε οδηγήσει στην παραίτηση του σκηνοθέτη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας, σε συνέντευξή του είχε πει ότι το 2005 σε ηλικία 19 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι του σκηνοθέτη παρουσία ενός νεαρού άνδρα, όπου είχε πάει για να κάνουν πρόβα έναν μονόλογο.

Ωστόσο, η δική του περίπτωση δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, καθώς η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ο μάρτυρας, ξέσπασε σε κλάματα, όταν περιέγραφε τη σεξουαλική κακοποίηση που ισχυρίζεται ότι υπέστη στο σπίτι του σκηνοθέτη τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν είχε πάει για να του διαβάσει έναν μονόλογο.

Ξέσπασε σε λυγμούς
«Θυμάμαι τον πόνο, το φόβο, πώς θα πάω στην οικογένειά μου, τι να τους πω τι μου συνέβη; Δέκα πέντε χρόνια δεν μπορούσα να της το πω… Ένιωθα εξευτελισμένος, αδικημένος, αν έχω κάνει εγώ λάθος; Τι ζήτησα; Μόνο έναν μονόλογο ήθελα να διαβάσω…», είπε στο δικαστήριο ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο μάρτυρας περιέγραψε την πρώτη συνάντηση που είχε με τον ηθοποιό και όταν έφτασε στην επίμαχη βραδιά εμφανώς ταραγμένος περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έχει πει ότι συνέβησαν στο σπίτι του κατηγορούμενου.

«Δάσκαλος»
«Κατά τις 10 και μισή τη νύχτα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπε να πάω στο σπίτι του σε είκοσι λεπτά.

Πήγα, χτύπησα το κουδούνι και μου άνοιξε ένα άλλο παιδί. Ένιωσα αμηχανία, γιατί δεν ήξερα ότι θα είναι και άλλος εκεί. Εκείνος ήταν στο μπάνιο. Ο κατηγορούμενος είναι σχεδόν συνομήλικος με τους γονείς μου. Στα μάτια μου ήταν ένας δάσκαλος. Δεν υπήρχε τίποτα το ερωτικό, δεν είχα αντιληφθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, πίστευα ότι βρισκόμουν στο σπίτι ενός καθηγητή για να με βοηθήσει.

Βγήκε με την πετσέτα, ήταν φιλικός μου είπε ότι έχει γενέθλια και αντιλήφθηκα ότι είχε διαφορετική συμπεριφορά, ήταν επιθετικός. Μου έκανε ερωτήσεις που δεν καταλάβαινα. Καταιγισμός ερωτήσεων στο πλαίσιο του μονολόγου για τον Τομ, τον πρωταγωνιστή. Μου έλεγε «καταλαβαίνεις τι έκανε στα τσοντάδικα»; Εγώ δεν ήξερα καν τη λέξη. «Στοματικό έρωτα δεν έχεις κάνει;» με ρωτούσε, εγώ είχα σχέση μόνο με δύο κοπέλες. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι χρειάζονταν τέτοιες ερωτήσεις για έναν μονόλογο. Αμήχανα πήγαινα να απαντήσω και μου έλεγε «με το γυμνό έχεις θέμα;» .

Υποχρεώθηκε
Ο μάρτυρας στη συνέχεια είπε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του. Στη συνέχεια ο 36χρονος άρχισε να περιγράφει ότι υποχρεώθηκε από τον κατηγορούμενο σε στοματικό έρωτα.

Ξεσπώντας σε κλάματα, ο μάρτυρας μίλησε στο δικαστήριο για το βιασμό που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Λιγνάδη.

«Ήταν σαν να μας σκηνοθετούσε διαρκώς, μας είπε πού να σταθούμε. Μου λέει «κατέβασε το παντελόνι σου», το έκανα ελάχιστα. Με έσπρωξε στο κρεβάτι. Δίπλα ήταν μία μεταλλική ράβδος. Με έσπρωξε στο κρεβάτι, πήρε τη μεταλλική ράβδο και την ακούμπησε στο σώμα μου. Άρχισα να λέω «σταμάτα, σταμάτα».

Ο,τι πιο φρικτό
Είχα πέσει στα τέσσερα στο κρεβάτι, το παντελόνι ήταν λίγο κατεβασμένο. Κατάλαβα ότι αυτό είναι ότι πρέπει να φύγω από εκεί. Με ακουμπούσε και προσπάθησε να διεισδύσει τη ράβδο στο σώμα μου. Έλεγα «σταμάτα πονάω», φώναζε δυνατά «χαλάρωσε, ηρέμησε».

«Ήταν ό,τι πιο φριχτό έχω ζήσει, ο μεγαλύτερος πόνος», είπε ο μάρτυρας.

Ζήτησε διακοπή
Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν είχε ποτέ ξανά επαφές, ωστόσο μεταξύ 2007-2010, όταν εργαζόταν σε ένα καφέ στο Γκάζι τυχαία ήρθε ως πελάτης ο σκηνοθέτης, έδειχνε φιλικός και έκτοτε ερχόταν κάθε Σάββατο, χωρίς όμως να συζητήσουν.

Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν αισθάνεται καλά και πως θα ήθελε η κατάθεσή του να διακοπεί. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει την εξέτασή του την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου.