Νέα διακοπή-η τέταρτη κατά σειρά – στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Μια διακοπή που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών του θύματος, καθώς έρχονται από το Διδυμότειχο για να καταθέσουν.

Η δίκη διεκόπη για τις 6 Απριλίου 2022 λόγω ασθένειας με κορονοϊό ενός μέλους του δικαστηρίου.

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη : Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω.
Πατέρας Ελένης: Κύριε πρόεδρε να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.
Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.
Παρόντες στο δικαστήριο ήταν σήμερα και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια ο καθένας.

Στο πλευρό της μητέρας της Ελένης βρέθηκαν και πάλι σήμερα οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, κοριτσιών που έπεσαν επίσης θύματα.

Μητέρα Ερατούς : Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα δολοφόνοι!
Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη : Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λ…;
Μητέρα Ερατούς : Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας φονιάδες!
Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.
Μητέρα Ερατούς : Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθήτε, να πάτε στον παράδεισο.
Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Εδώ…μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!
Μητέρα Ερατούς : Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!

πηγή…ethnos/news.gr