Αίτημα αναβολής της δίκης της Χρυσής Αυγής υπέβαλε η πλευρά του καταδικασμένου ως αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται στο δικαστήριο.

Μέσω του συνηγόρου του, Δ.Παπαδέλλη , υποστήριξε ότι απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαγός, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος» . Συνολικά 54 κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Εφετείο με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση, ενω μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσά.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, ενώ συνολικά οι μάρτυρες φθάνουν τους 146.

Μόνο 7 από τους 26 κρατουμένους παρόντες
Η αυλαία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου άνοιξε με παρόντες τους Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Αντώνη Γρέγο. Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν έχουν προσέλθει αν και κρατούμενοι είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Απών και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Μάγδα Φύσσα: «θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα»
Στις 9 το πρωί μπήκε στη δικαστική αίθουσα η Μάγδα Φύσσα. Προσερχόμενη δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα. Καταδίκη». Παρούσα είναι και η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, αλλά και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.