Το κέντρο της άμυνας ήταν (και) τη φετινή σεζόν το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ. Οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι δεν βρήκαν, σε κανένα σημείο, χημεία και όσα δίδυμα και αν δοκιμάστηκαν η εικόνα της άμυνας δεν άλλαξε ριζικά. Το πρόβλημα φυσικά εντόπισε και ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος, στις συζητήσεις που έχουν γίνει για το ρόστερ της νέας σεζόν, έχει ουσιαστικά ζητήσει αλλαγή του βασικού διδύμου των στόπερ.

Το πρώτο και κύριο που ζήτησε ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι οι δύο παίκτες που θα αποκτηθούν για να καλύψουν τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας θα πρέπει να παίζουν με το… ανάλογο πόδι. Δηλαδή ο αριστερός στόπερ να είναι αριστεροπόδαρος και ο δεξιός κεντρικός αμυντικός να έχει «καλό» πόδι το δεξί. Ο Αλμέιδα στάθηκε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα και θεωρεί ότι παίζει μεγάλο ρόλο στην ισορροπία στο κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ λοιπόν ήδη αναζητά παίκτες με αυτό το χαρακτηριστικό. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αποκτηθούν δύο στόπερ με στόχο να παίζουν βασικοί και δεν αποκλείεται έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να ενισχύσει περαιτέρω τη συγκεκριμένη θέση.

Τα στόπερ που ήδη ανήκουν στην ΑΕΚ

Το θέμα βέβαια που προκύπτει είναι τι θα συμβεί με τους κεντρικούς αμυντικούς που ήδη έχει στο ρόστερ της η ΑΕΚ με τους οποίους μάλιστα έχει συμβόλαιο. Για τον Γιώργο Τζαβέλλα η εισήγηση του Αλμέιδα είναι θετική. Ο Αργεντίνος τον θεωρεί μια καλή λύση και έναν παίκτη που μπορεί να δώσει ένταση, όταν αυτό χρειάζεται, και να βοηθήσει με την εμπειρία του.

Στον Αλμέιδα άρεσε και ο Μήτογλου. Θεωρεί πως ο νεαρός αμυντικός έχει πολύ καλά στοιχεία και επιθυμεί να δουλέψει μαζί του. Στον Μήτογλου ο Αργεντίνος βλέπει έναν παίκτη με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Εκεί κάπου τελειώνει και η λίστα με τους παίκτες οι οποίοι, όπως φαίνεται, θα παραμείνουν στην ΑΕΚ. Ο Στράτος Σβάρνας δεν υπολογίζεται και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του. Όσο για τον Όγκνιεν Βράνιες είναι δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα το γυαλί έχει ραγίσει. Αγωνιστικά δεν ήταν στο επίπεδο που θα ήθελε η ΑΕΚ και πλέον έχει αποστασιοποιηθεί από το κλαμπ. Στην Ένωση θα αναζητήσουν τη φόρμουλα ώστε να λυθεί η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή ή έστω να δοθεί δανεικός.

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Ζίγκα Λάτσι. Ο νεαρός στόπερ, ο οποίος ξεκίνησε, εντυπωσιακά, πέρασε τη σεζόν στη Β’ Ομάδα. Στόχος της ΑΕΚ ήταν ο παίκτης να δουλέψει σωματικά, να πάρει παιχνίδια και να επανέλθει πιο δυνατός. Αυτό δεν συνέβη όμως. Ο Λάτσι φαίνεται να έκανε βήματα προς τα πίσω. Αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και εκεί θα προσπαθήσει να πείσει τον Αλμέιδα ότι αξίζει να τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία.

Πληγή που πρέπει να κλείσει

Το κέντρο της άμυνας πληγώνει εδώ και χρόνια την ΑΕΚ. Η συντριπτική πλειονότητα των επιλογών που έγιναν δεν βγήκε και με δεδομένο ότι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πολύ κοντά, η ομάδα πρέπει να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα με ποιοτικές προσθήκες που θα βάλουν τέλος στην αμυντική τρικυμία και τα αστεία γκολ.

πηγή…aek365.gr