Στις 16 Μαΐου, θα διεξαχθεί η δίκη του 30χρονου ο οποίος φάνηκε σε βίντεο να κλωτσά ένα γατάκι στη θάλασσα, στην Αιδηψό, αφού προηγουμένως επιχείρησε να το «κοροϊδέψει», προσφέροντάς του φαγητό.

Στη σημερινή διαδικασία, στο δικαστήριο Χαλκίδας, ο κατηγορούμενος απουσίαζε, ενώ ο δικηγόρος του εμφανίστηκε με ένα χαρτί γιατρού, το οποίο όμως δεν δικαιολογούσε την απουσία του.

Σύμφωνα με το eviathema, ο 30χρονος παρουσίασε έγγραφο του νοσοκομείου ΚΑΤ, σύμφωνα με το οποίο υπέστη έγκαυμα στον αριστερό μηρό και βάσει αυτού του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια επτά ημερών, ενώ ο δικηγόρος του είπε ότι επιθυμεί να βρίσκεται στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημά του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμπόδιζε την παράσταση του στη δικη.

Παράλληλα, από το δικαστήριο απουσίαζαν και οι μάρτυρες, τα άτομα που ακούγονταν να γελούν με την ενέργεια του φίλου τους στην ταβέρνα της Αιδηψού, με συνέπεια ο δικαστής να δώσει αναβολή για δέκα ημέρες, επιβάλλοντας και 200 ευρώ πρόστιμο στους μάρτυρες.