Στην Ελλάδα όταν κάποιος δεν έχει πολλή όρεξη για φαγητό και ανανεώνεται εξωτερικά, όταν χαμογελάει χωρίς λόγο και αφαιρείται συχνά του λέμε ότι είναι ερωτευμένος! Στην Ισπανία δεν χρειάζεται να παρατηρήσεις τόσες αλλαγές στον άλλο για να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως τον έχει χτυπήσει ο χοντρούλης με το βέλος!
Ισπανοί ερευνητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας μια θερμογραφική κάμερα (βασίζεται στη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος)μπορούμε αντικειμενικά να δούμε αν κάποιος είναι ή όχι ερωτευμένος! Μάλιστα εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί στα κινητά τηλέφωνα.
Παλιότερη έρευνα των Ισπανών κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η θερμογραφία μπορεί εκτός από συναισθήματα να εντοπίσει και τη σεξουαλική διέγερση. Τα σεξουαλικά ερεθίσματα είχαν φανεί να ανεβάζουν τη θερμοκρασία στα ίδια σημεία – στον θώρακα και στα γεννητικά όργανα – τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη.
Τι είναι η θερμογραφική κάμερα;
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο τομέα θερμικής απεικόνισης που βασίζεται στην υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπουν τα αντικείμενα όταν θερμαίνονται. Η θερμογραφία είναι η χρωματική απεικόνιση των θερμοκρασιακών διαφορών ενός αντικειμένου. Ανάλογα με το ύψος της θερμοκρασίας, αλλάζει και το χρώμα στην εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να “δούμε” την θερμότητα που εκπέμπεται και να μετρήσουμε με ακρίβεια τη θερμοκρασία από απόσταση.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η θερμογραφική κάμερα εγκατασταθεί στα κινητά! Ήδη “βλέπω” τις πρώτες… lovselfies!