Να βελτιώσει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ιδιαιτερότητες του iPhone επιχειρεί η Apple, μετά τα παράπονα που της έκαναν οι πελάτες της!
Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριό των προγραμματιστών της, WWDC, ο χρήστης θα μπορεί να διαγράψει από το λειτουργικό σύστημα των iPhone, iPad και iPod Touch, τις προκαθορισμένες εφαρμογές της Apple και δεν θα χρειάζεται πια να κρύβει όσες δεν χρησιμοποιεί.
Αν και η Apple έχει πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές σε σχέση με άλλα εταιρείες smartphones, τις περισσότερες εκ των οποίων οι χρήστες χαρακτηρίζουν χρήσιμες, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να διαγράψει μερικές από αυτές.
Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να μην αντέχει να βλέπει τους δείκτες των μετοχών να κατακρημνίζονται ή να θεωρεί πως χάνει χρόνο όταν στην προσπάθειά του να ανοίξει το Google Maps περνά πρώτα από τους χάρτες της Apple. Ή πάλι να ήθελε να διατηρήσει μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση στο smartphone του διαγράφοντας εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί ποτέ, όπως τα iBooks ή Podcasts.
Το νέο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί στο iOS 10, είναι διαθέσιμο μέχρι στιγμής σε beta έκδοση και θα κυκλοφορήσει αυτό το Φθινόπωρο.
Η διαδικασία θα είναι η ίδια όπως και αυτή που ακολουθείτε για να διαγράψετε εφαρμογές τρίτων. Πατάτε το εικονίδιο παρατεταμένα μέχρι να αρχίσει να κουνιέται και να εμφανίσει το «x» πάνω δεξιά από όπου και την διαγράφετε.