Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας για όσους αναβάτες χρειάστηκαν Πρώτες Βοήθειες, έπειτα από τον εντυπωσιακό και περιπετειώδη τερματισμό του 4ου Ετάπ στη Λάρισα.

Με τους πρώτους 10 ποδηλάτες να έχουν περάσει ή να προσεγγίζουν τη γραμμή του τερματισμού, υπήρξε επαφή του Λούις Μπέντιξεν της Team Coop με τον Όγκουστ Γένσεν της Human Powered Health και πτώση του Δανού ποδηλάτη της νορβηγικής ομάδας και αρκετών ακόμα, ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Ο Μπέντιξεν, ο Νικηφόρος Αρβανίτου και ο Χαράλαμπος Καστραντάς από την Εθνική Ελλάδας, ο Μάικ Μπρόνσβαϊκ (Allinq) και ο Μάτις Κάλβερς (Astana) μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Εκεί έσπευσε και ο Γιώργος Λεβεντάκης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, βεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ επικοινώνησε με τους υπευθύνους των ομάδων και τους μετέφερε τις ευχές του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και όλων των στελεχών του Αγώνα, για ταχεία ανάρρωση, καθώς και τη δέσμευση πως οτιδήποτε χρειαστούν να μην διστάσουν να το ζητήσουν.