Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια φέτος στα γαλλικά γήπεδα, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τα όρια για ακόμη μία φορά.

Η βία έχει γίνει μόνιμος πρωταγωνιστής και το γαλλικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να κλείσει από τις πληγές που του ανοίγουν σχεδόν κάθε αγωνιστική οι ανεγκέφαλοι της κερκίδας. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης Κυπέλλου ανάμεσα στη Παρί FC και την Λιόν, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων επιτέθηκαν στους γηπεδούχους, με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Εκείνοι αντέδρασαν και σύντομα αρκετός κόσμος βρέθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου Charlety να μην μπορούν να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα την κατάσταση.

Οι δύο ομάδες παρέμειναν για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια και ενώ το μεταξύ τους σκορ ήταν στο 1-1. Έπειτα από αναμονή περίπου 45 λεπτών ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η οριστική διακοπή της αναμέτρησης, καθώς ο διαιτητής της συνάντησης έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος για ακόμη χειρότερα επεισόδια σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο αγώνας.

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλα βίαια περιστατικά εντός γηπέδων και στη Γαλλία αναφέρουν πως είναι πιθανό, να μιλάμε για την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όσον αφορά την παρέμβαση του κράτους στην επίλυση του προβλήματος.