Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου σε βάρος του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα παρενέβη στην εκπομπή.

“Υπάρχει μία περίεργη κουβέντα περί αυτού. Δεν γνώριζα την Έλενα, το σωματείο έχει πάνω από 6.000 μέλη. Πήρα ένα μήνυμα από έναν άγνωστο άτομο στο Facebook που με ρωτούσε πώς μπορεί να έρθει σε επαφή με την κ. Ακρίτα, ωστόσο δεν απάντησα γιατί δεν γνώριζα τον αποστολέα. Ευγενικά απάντησα ότι δεν γνωρίζω. Δεν γνώριζα όμως ότι επρόκειτο περί ηθοποιού. Εκ των υστέρων αφού βγήκε αυτή η υπόθεση, ανέτρεξα στο σωματείο και βρήκα ότι είναι μέλος από το 2018. Επικοινώνησα μαζί της επειδή δεν σηκώνει το τηλέφωνο, της έστειλα ένα μήνυμα και της είπα «είμαστε κοντά σου»”, είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

“Η Έλενα είχε περάσει από το σωματείο, και είχε μιλήσει με την γραμματέα. Η υπάλληλος της είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τα λεγόμενά της προφορικά και ότι θα πρέπει να υπογράψει αυτή την καταγγελία για να σταλεί στη Δικαιοσύνη ή αλλιώς να πάει στην Εισαγγελία. Είπε ότι θα ρωτήσει τον δικηγόρο της και θα πράξει αναλόγως. Επέλεξε να πάει στην Εισαγγελία. Η υπάλληλος την ενημέρωσε ουσιαστικά για το διαδικαστικό. Δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία, με εμένα ή με άλλο μέλος” πρόσθεσε.

 

«Πρόκειται για καταγγελία για μη μέλος, και αυτό θα πάει στο διοικητικό συμβούλιο και μετά ποινικά. Πάλι στην Εισαγγελία θα πήγαινε. Το σωματείο δεν έχει εμπλοκή με την υπόθεση αυτή. Από την άλλη έχουμε έναν σκηνοθέτη που παραιτείται και μου προκαλεί εντύπωση. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρω στην προσωπική του ζωή, τον ξέρω μόνο από την δουλειά τον Κώστα. Με την υπόθεση δεν ασχολείται το Σωματείο, δεν έχει γίνει καταγγελία για τον κ. Κωστόπουλο από άλλο άτομο. Δεν υπάρχει καταγγελία σε εμάς. Από την αρχή του #metoo παροτρύνουμε όλα τα μέλη να πηγαίνουν στα αρμόδια όργανα και όχι να κάνουν αναρτήσεις», ανέφερε ο ηθοποιός.

Παρέμβαση της Έλενας Αθανασοπούλου στην εκπομπή
«Δεν έχω θέμα με τον κ. Μπιμπίλα. Το σωματείο κάνει καλά την δουλειά του. Το θέμα μου είναι ότι ο κ. Χατζάκης με εξέθεσε στα κανάλια, λέγοντας τα χίλια, μύρια, ότι δεν έχω κινηθεί με τον τρόπο που αρμόζει. Αυτή η υπόθεση είναι πριν από τον φόνο, δεν το δέχομαι αυτό ρε παιδιά! Να λένε ότι δεν πήγα στον ΣΕΗ. Δεν γνωρίζει τι κινήσεις κάνω. Ο κ. Μπιμπίλας με στήριξε, κάνει σωστά την δουλειά του. Μου έστειλε μήνυμα από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η περίπτωσή μου. Ο κ. Χατζάκης είπε αυτό το πράγμα χωρίς να γνωρίζει», δήλωσε στην παρέμβασή της η Έλενα Αθανασοπούλου.