Το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Grégory Reibenberg και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, αποτελούν την έμπνευση για τη νέα παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, Belle Equipe. Με αφορμή μια προσωπική τραγωδία του ιδιοκτήτη του καφέ La belle équipe, που έχασε τη σύντροφο και τους φίλους του στις επιθέσεις, και μετά από εκτεταμένη έρευνα στη Γαλλία, η παράσταση ακολουθεί το ταξίδι ενός ανθρώπου από το σκοτάδι ενός βαθιά τραυματικού γεγονότος προς το φως, μιλώντας για την επίπονη, αλλά και τόσο αισιόδοξη διαδικασία αναγέννησης μετά την καταστροφή.

Το Belle Equipe κατορθώνει να αναδείξει το πολιτικό μέσα από το ανθρώπινο και μας παραδίδει τελικά έναν ύμνο στη ζωή και ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα κόντρα στη διαιώνιση του φόβου και του μίσους.

Πρωτότυπο κείμενο: Grégory Reibenberg
Μετάφραση: Δημήτρης Ντάσκας
Σύλληψη-Έρευνα-Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη
Δραματουργία: Μάρθα Μπουζιούρη – Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Στρούλια, σε συνεργασία με τη Ζαϊρα Φαληρέα
Σύνθεση – Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Ταϊφάκος
Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Συνεργασία στην έρευνα: Μαρία Χούχου
Γραφιστικός σχεδιασμός: Θοδωρής Πετρόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης: Αναστασία Γιαννάκη

Παίζουν: Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Άννα Κλάδη, Βασίλης Λιάκος, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.