Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (17/11, 19:30) για την 10η αγωνιστική της EuroLeague και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να ξεπεράσουν τα στάνταρ τους για να φύγουν με το διπλό.

«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό εντός έδρας και εκτός έδρας. Απλώς έχει τύχει να παίξουμε με καλές ομάδες που παίξανε καλύτερα από εμάς», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν σχολιάστηκε πως η ομάδα μέχρι στιγμής δείχνει να μην τα καταφέρνει μακριά από το σπίτι της. «Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτως ή άλλως. Δεν έχει να κάνει με το ότι παίζουμε έξω με την Εφές, έχει να κάνει ότι παίζουμε με αυτή την ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, έχει έντεκα ξένους και καλό προπονητή. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Αναλύοντας το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας, τόνισε: «Αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς θα δει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώλίγκα σε πόντους από τους χειριστές της. Είναι μια ομάδα pick n roll κατά βάση, πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή από τους χειριστές τους, κάτι που σημαίνει Λάρκιν, Μίσιτς, Μπομπουά, Σίμον, όσοι τρέχουν τα pick n’ roll σκοράρουν πιο πολύ και φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο και στις νίκες και στις ήττες. Άρα θα πρέπει να αμυνθούμε καλά εκεί».

Τέλος, για το ποια είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει από το σύντομο χρονικό διάστημα που ο Κουίνσι Έισι έχει ενταχθεί στην ομάδα, είπε: «Είναι αυτή που περίμενα. Είναι πολύ καλός παίκτης. Αυτά που θέλουμε να μας δώσει, είμαι σίγουρος πως θα μας τα δώσει. Απλά θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί έχει πολλούς μήνες να παίξει παιχνίδι».