Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα – Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών
Στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, της Αμαλίας, κατέληξε με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό «απορροφήθηκε» από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.

Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ποινών.