Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στα iPhone να λειτουργούν ως τερματικά για πληρωμές με κάρτα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο.

Η νέα λειτουργία πιθανότατα θα βασιστεί στο τσιπ NFC που υπάρχει ήδη στα iPhone και χρησιμοποιείται για συναλλαγές με Apple Pay, αναφέρει το πρακτορείο. Αυτό σημαίνει ότι η νέα υπηρεσία μπορεί να λανσαριστεί με μια απλή ενημέρωση του λογισμικού τους επόμενους μήνες, προσθέτει.

Τα καταστήματα μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν iPhone για πληρωμές, πρέπει όμως να χρησιμοποιούν ξεχωριστό τερματικό POS που συνδέεται με Bluetooth.

H νέα υπηρεσία καταργεί την ανάγκη για ξεχωριστό τερματικό και εκτός από κάρτες θα δέχεται και πληρωμές απευθείας από άλλα iPhone, αναφέρει το Bloomberg.

Εφόσον η Apple χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αποκλειστικά με το δικό της σύστημα πληρωμών, θα μπορούσε να καταφέρει σημαντικό πλήγμα σε εταιρείες που πωλούν τερματικά συμβατά με iPhone, όπως η Block (τέως Square) του ιδρυτή της Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Η Apple φέρεται να αναπτύσσει το νέο σύστημα από το 2020, όταν αγόρασε για 100 εκατ. δολάρια την καναδική Mobeewave, η οποία ανέπτυξε τεχνολογία αποδοχής πληρωμών με κάρτα από κινητά.

Εδώ και καιρό η Apple ενισχύει τις οικονομικές υπηρεσίες της. Το 2019 λάνσαρε δική της πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με την Glodman Sachs και φέρεται τώρα να ετοιμάζει υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα».