Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Ρεθύμνου για να απολογηθεί ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο χωριό Αργουλιό στο Μυλοπόταμο.

Οι αρχές υπό τον φόβο αντιποίνων αποφάσισαν πως θα ήταν προτιμότερο να μην γίνει η μεταγωγή του 44χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από το creta24.gr και έτσι θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος θα μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα που κρατείται ο δράστης.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από το μέρος στο οποίο πρόκειται να απολογηθεί ο 44χρονος

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Ήδη ο εισαγγελέας Ρεθύμνου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και περιέγραψε προανακριτικά στους αστυνομικούς τους λόγους που όπλισαν το χέρι του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου παιδιού, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει πατέρας.

Όλα τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο 22χρονος ήταν προκλητικός. Ενώ εκείνος θρηνούσε για τον πατέρα του, ο 22χρονος έπινε και γλεντούσε κάνοντας του μάλιστα παρατήρηση.

«Δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του πατέρα μου. Ξεπέρασε κάθε όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χωριό. Όλα τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί, όπως αναφέρει το cretapost.gr.