Η Ελλάδα αποχαιρετά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Μετά το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολουθεί πομπή προς τη Βουλή και στη συνέχεια έως το Α’ Νεκροταφείο.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, για την τελευταία της κατοικία.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό άγημα από τα τρία Σώματα θα αποδώσει τιμές στη Φώφη Γεννηματά, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα παιανίζει το πένθιμο εμβατήριο.

Της πομπής θα προπορεύεται ένας αξιωματικός που θα κρατά ένα μικρό μαξιλαράκι με παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά καθώς είχε διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες θα πυροβολήσουν 3 φορές αποδίδοντας τιμές. Η ελληνική σημαία που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο θα διπλωθεί και θα δοθεί στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα θα πάρει η κόρη της Αιμιλία.

Οι επικήδειοι για τη Φώφη Γεννηματά
Νωρίτερα, επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά τα παιδιά της Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά βρέθηκε η οικογένειά της, συγγενείς της, φίλοι, πλήθος κόσμους και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης.

«Αθάνατη!» φώναζε το πλήθος
Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου από το παρεκκλήσι στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε, πετούσε τριαντάφυλλα και φώναζε «αθάνατη!».

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της και η ανιψιά της, συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών.

Λίγα λεπτά πριν από τις 2 μ.μ. στη Μητρόπολη εισήλθαν ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γγ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Ακόμη, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγγελοπούλου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της Κώστας και Αλεξία. Τελευταία από όλους εισήλθε στη Μητρόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, στη Μητρόπολη παρευρέθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Νταλάρας.