Την Τρίτη 8 Μαρτίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Άντας Αναστασέεα με τίτλο: “Το παλιό μας σπίτι στέκει’’.

Επιμέλεια έκθεσης: Εφη Μιχάλαρου

Η Άντα Αναστασέα μέσα στην καινούργια ενότητα έργων της, πραγματεύεται την έννοια του οίκου και της οικίας, της μνήμης και της μνημοτεχνικής, της εγκατάλειψης και του χρόνου, με το βλέμμα του ταξιδιώτη που περιηγείται στο χρόνο και τον χώρο. Τον προσωπικό καταρχήν και τον συλλογικό στη συνέχεια, αφού μέσα από αυτή την διαδρομή μετουσιώνει και μεταμορφώνει το συναίσθημά της.

Περνώντας μία Μεγάλη Παρασκευή, πριν δύο χρόνια από την οδό Φρειδερίκης 59 τότε και Δημοκρατίας 59 μετέπειτα, ξαναντικρύζει το πατρικό της σπίτι, στο οποίο έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια και ανακαλύπτει ότι παρόλο που είναι εγκαταλελειμμένο, στέκει ακόμη όρθιο. Ξετυλίγει έτσι το νήμα της προσωπικής της αφήγησης μέσα από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και τις φυλλωσιές που εισχωρούν από τον κήπο στο εσωτερικό, με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Με αφετηρία την ζωγραφική, η καλλιτέχνιδα δημιουργεί ένα αφηρημένο ζωγραφικά υπόβαθρο πάνω στο χαρτί, στο οποίο επεμβαίνει με νεροχρώματα, σχηματισμένο με την τεχνική του dripping, που πλαισιώνει με αποκόμματα από το προσωπικό της ημερολόγιο, πάνω στο οποίο με ξυλομπογιές αναπαριστά τις φυλλωσιές…

Στην συνέχεια, προστίθενται έργα κεντημένα στη μηχανή, διαδικασία που χρησιμοποιεί σε όλο της το έργο παράλληλα με την ζωγραφική. Σε επεξεργασμένο με χρώματα καμβά που βάφει και επεξεργάζεται η ίδια, κεντάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο φυλλώματα, δημιουργώντας έναν κόσμο ονειρικό, ενώ η φωτογραφία, μπαίνει σε δεύτερο χρόνο -ένθετη- ως ανάγκη μέσα από το photoshop να δημιουργήσει φωτογραφικά έργα που αναπλάθουν και ανασχηματίζουν εικόνες υπαρκτές και μη, οικίες και ανοίκιες.

Την ενότητα ολοκληρώνουν τα δύο χαρακτικά έργα, που συνομιλούν και συνδιαλέγονται με όλα τα υπόλοιπα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο και την ποικιλία των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιεί στην δουλειά της.

Εγκαίνεια: Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19:00 – 22:00.