Δεν μπήκε καλά η χρονιά για τα smartphones! Tο πρώτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις της ιστορίας για την παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της IDC (Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker), το 1ο τρίμηνο του 2016, πωλήθηκαν διεθνώς 334,9 εκατ. smartphones, με τις πωλήσεις να είναι ελάχιστα μόνο υψηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, οπότε είχαν διατεθεί συνολικά 334,3 εκατ. συσκευές.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, αναλυτές προβλέπουν ότι η στασιμότητα αυτή θα συνεχιστεί, και οι ίδιοι την αποδίδουν, κυρίως, στη μεγάλη «ωριμότητα» που έχει αποκτήσει, η αγορά των smartphones στις αναπτυγμένες αγορές, καθώς και στις χαμηλές επιδόσεις των κορυφαίων «παικτών» της αγοράς, των Apple και Samsung.
Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Samsung, αν και είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 0,6%.
Η Apple, στη δεύτερη θέση, δοκίμασε την πρώτη ετήσια μείωση των πωλήσεων της (κατά 16,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Huawei.
Ωστόσο, δύο σχετικά άγνωστα κινεζικά brands, τα OPPO και vivo, εκτόπισαν από την κορυφαία πεντάδα τα δημοφιλή brands των Lenovo και Xiaomi από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα