Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τη δολοφονία μιας μητέρας, των δύο παιδιών της και μιας φίλης τους, σ’ ένα πολλαπλό έγκλημα που συγκλόνισε την Αγγλία. Ο άνδρας κατηγορείται επίσης ότι βίασε ένα από τα ανήλικά του θύματα.

Ο Ντέιμιεν Μπέντολ , 31 ετών, φέρεται να βίασε και να δολοφόνησε την 11χρονη Λέισι Μπένετ. Κατηγορείται επίσης ότι σκότωσε τον 13χρονο αδελφό της Τζον Πολ, τη μητέρα τους Τέρι Χάρις , 35 ετών, και τη φίλη της Λέισι, Κόνι Γκεντ, 11 ετών .

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά κοιμόντουσαν τη νύχτα της επίθεσης, που πιστεύεται ότι ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Η Κόνι και η Λέισι είχαν στήσει έναν πάγκο με γλυκά για να συγκεντρώσουν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό λίγες ώρες πριν σκοτωθούν.

Τα πτώματα των τεσσάρων θυμάτων ανακαλύφθηκαν σε ένα σπίτι στο Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας, αφού ένας συγγενής του Μπέντολ κάλεσε την αστυνομία του Ντόρσετ για να πει ότι ο 31χρονος είχε υποστεί αυτοτραυματισμό με μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί του Ντέρμπισαϊρ συνέλαβαν τον Μπέντολ, όταν έφτασαν στο κατάλυμα στις 7.39 π.μ. στις 19 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη, ο Μπέντολ εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπου του διαβάστηκαν οι κατηγορίες. Ο ίδιος μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Η δικηγόρος υπεράσπισής του, Βανέσα Μάρσαλ, είπε στον δικαστή ότι εξακολουθεί να περιμένει τα αποτελέσματα μιας μαγνητικής τομογραφίας στον Μπέντολ και ζήτησε το δικαστήριο να περιμένει τα αποτελέσματα επίσης, προτού προχωρήσει περαιτέρω με την υπόθεση.

Η δικαστής εξέφρασε την απογοήτευσή της για την «έλλειψη προόδου» στην υπόθεση, τονίζοντας: «Δεν είναι μια καθημερινή υπόθεση, βρισκόμαστε πολύ λίγο πριν από τη δίκη και ακόμα δεν γνωρίζουμε σημαντικές λεπτομέρειες».

«Είμαι απογοητευμένη από την έλλειψη προόδου σε αυτή την υπόθεση και σε δύο εβδομάδες αναμένω να απαγγελθεί επίσημα το κατηγορητήριο».

Ο άνδρας βρίσκεται επί του παρόντος υπό κράτηση και πρόκειται να δικαστεί την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Ο πατέρας της Κόνι, Τσάρλι Γκεντ, μίλησε για τον πόνο του μετά την επίθεση, λέγοντας: «Γονείς, περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας… Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί».

Και πρόσθεσε: «Το κοριτσάκι μου έφυγε… Πέτα με ασφάλεια, κοριτσάκι. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά και θα σ’ αγαπώ πάντα».

Ο Τζέισον Μπένετ, πατέρας του Τζον Πολ και της Λέισι, είπε σε δήλωση που εκδόθηκε μέσω της αστυνομίας του Ντέρμπισαϊρ ότι η ζωή του «δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».

Οι γονείς της Τέρι Χάρις, Άντζελα Σμιθ και Λόρενς Χάρις, την περιέγραψαν ως «ο κόσμος μας, τα πάντα μας». Είπαν ότι είχε «κάνει πολλούς φίλους στη σύντομη ζωή της και παρέμεινε πιστή σε όλους» και την περιέγραψαν ως «μια καταπληκτική μαμά» της οποίας «τα μωρά ήταν όλος της ο κόσμος».