Η υπόθεση Νovartis ανέβασε για ακόμα μία φορά την πολιτική αντιπαράθεση με τον Γιώργο Τσίπρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανταλλάσσουν αδιανόητες εκφράσεις στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του OPEN, ώρα Ελλάδος.

Ο υπουργός Aνάπτυξης παρενέβη τηλεφωνικά στη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ κατόπιν των όσων δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χρήματα στους λογαριασμούς του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βαριές εκφράσεις ξεκίνησαν με τον υπουργό να απευθένται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του πως πρόκειται για κάτι απολύτως ψευδές και θα έπρεπε να ντρέπεται. Ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το από πού βρέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του Υπουργού Ανάπτυξης με τον τελευταίο να απαντά ότι το πόρισμα προέρχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα δηλαδή από τη δικαιοσύνη και απεφάνθη ότι είναι απολύτως αθώος για να δεχθεί την απάντηση ότι λέει ψέματα.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η δικαιοσύνη δε γνωρίζει από που έχουν έρθει τα χρήματα κλιμακώνοντας την ένταση. Ο υπουργός απάντησε λέγοντας ότι εάν ο οικονομικός εισαγγελέας δεν έχει βρει από πού προέρχονται κάποια χρήματα και δεν έχει κινήσει διαδικασίες είναι ένοχος ο ίδιος εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί χρήματα στους λογαριασμούς του κυρίου Γεωργιάδη για τα οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν ξέρουμε από που βρέθηκαν και επειδή το πρόβλημα είναι η Νovartis κάνει ένα άλμα και λέει ότι δεν προέρχονται από εκεί και κλείνει την υπόθεση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για βλακώδες επιχείρημα και αναφέρθηκε με τη σειρά του στην απόφαση αναφέροντας ότι στη σελίδα 55 υπάρχει αδιευκρίνιστο ποσό το οποίο όμως στις επόμενες σελίδες της έρευνας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι κατόπιν ελέγχου από εγκληματολόγο δεν προκύπτει ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορώντας τον Γιώργο Τσίπρα ότι δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και την συζήτηση να κλείνει με αμείωτη ένταση με τον μεν υπουργό Ανάπτυξης να χαρακτηρίζει γελοίο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον τελευταίο να του απαντά, κι εσύ είσαι γελοίος και ένοχος.

πηγή…ethnos/news.gr