Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορα ρομπότ και προηγμένοι μηχανισμοί που αναλαμβάνουν την παράδοση του φαγητού σε πελάτες εστιατορίων. Η Nissan υλοποίησε μια νέα ιδέα στον τομέα του σερβιρίσματος σε εστιατόρια δημιουργώντας ένα μικροσκοπικό αυτόνομο όχημα που μεταφέρει το φαγητό στους πελάτες. Το e-4ORCE Ramen Counter είναι ένα αυτοκινητάκι που λειτουργεί ως… σερβιτόρος.

Στην οροφή του οχήματος υπάρχει μια επίπεδο επιφάνεια για να τοποθετείται ένα πιάτο και η τεχνολογία που ενσωματώνει το όχημα του επιτρέπει να το παραδίδει γρήγορα στον πελάτη διατηρώντας σταθερό το πιάτο στη θέση του. To e-4ORCE Ramen Counter ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία με αυτή του Ariya, του ηλεκτρικού crossover μοντέλου της Nissan. H τεχνολογία αυτή (e-4ORCE) αναπτύχθηκε με στόχο το όχημα να κινείται στο οδόστρωμα χωρίς κραδασμούς και να γίνεται πιο άνετη η οδήγηση.

Nissan e-4ORCE Ramen Counter: dynamic control with no spills!
Όπως λέει και το όνομα του το πρώτο μοντέλο αυτού του οχήματος-σερβιτόρου είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει τις παραδοσιακές ιαπωνικές σούπες ράμεν.