Σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Σίδνεϊ, κατέληξαν με σοβαρά εγκαύματα τρία παιδιά στην Αυστραλία όταν προσπάθησαν να φτιάξουν το γλυκάκι Dalgona μια από τις δοκιμασίες της δημοφιλούς νοτιοκορεατικής σειράς του Netfix «Squid Game».

Συγκεκριμένα, η δοκιμασία περιλαμβάνει τη χάραξη ενός σχήματος από ένα λεπτό φύλλο κηρήθρας, χωρίς αυτό να σπάσει. Παρότι φαίνεται αθώα η δοκιμασία, τα παιδιά τραυματίστηκαν από τη βρασμένη ζάχαρη και είχαν σοβαρά εγκαύματα και νευρικές βλάβες.

Αυτή μάλιστα, να την αποθεώσουμε: Η νέα σειρά-κόλλημα του Netflix είναι κλάσεις ανώτερη του Squid Game (Vid)
Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, o 14χρονος Έιντεν Χίγκι ήταν ένα από τα παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο εξαιτίας της δοκιμασίας και υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πόδια του, καθώς είχε λιώσει ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι που δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων, το οποίο στη συνέχεια εξερράγη.

 

O γιατρός του παιδιατρικού νοσοκομείου, Δρ. Έρικ Λα Χέι, είπε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά τόσο στο Περθ όσο και στη Μελβούρνη, ενώ οι επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας στο Μπέρμιγχαμ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρατήρησαν αύξηση σε αντίστοιχα περιστατικά μεταξύ παιδιών αυτή την εβδομάδα.