Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με βροχές και χιονοπτώσεις να προβλέπονται για την Τρίτη ενώ σύμφωνα με τον Δημήτρη Ζιακόπουλο, μαθηματικό – μετεωρολόγο, ο αεροχείμαρρος (jetstreak), που θα επηρεάσει τη χώρα μας φέρνει νέα χιόνια.

Η πρόγνωση του καιρού
Ειδικότερα, αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κρήτη και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ωστόσο, από τις μεσημεριανές ώρες βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη, σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Ήπειρο από -1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 Μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά κατά τόπους στα 7 Μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6-7 Μποφόρ.

Στην Αττική, συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται για λίγο να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.