Μπορεί οι αλλαγές στην ΑΕΚ, σε διοικητικά πόστα αλλά και στελέχη, να είναι ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο μετά τις πρώτες γνωστοποιήσεις των αποφάσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το οργανόγραμμα με το οποίο θα βαδίσει το κλαμπ από εδώ και πέρα, μπαίνοντας στη νέα εποχή της Αγιά Σοφιάς, με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας…

Η βασικότερη αποχώρηση, σίγουρα αφορά τον μέχρι πρότινος Εκτελεστικό Διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία και πλέον, την ίδια ώρα, βρισκόμαστε προ των πυλών μιας σημαντικής προσθήκης στη στελέχωση, με τον Μπρούνο Άλβες να επιστρέφει στην ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας έναν πολύ κομβικό ρόλο. Αφού θα γίνει, ο «Καρεμπέ της ΑΕΚ». Επί της ουσίας ο Μπρούνο Άλβες, που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα μόλις για μια σεζόν (2004-2005) υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, έχοντας παρεμπιπτόντως επαφή όλες αυτές τις ημέρες και με την πορτογαλική ομοσπονδία για να αναλάβει πόστο στην εθνική ομάδα της χώρας του, αποφασίζοντας τελικά να πει το «ναι» στην ΑΕΚ, έρχεται και θα αποτελεί το νούμερο ένα στην ομάδα, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, δηλαδή Σπάτα – ομάδα.

Η παρουσία του θα είναι καθημερινή στο προπονητικό κέντρο, με σημαντικό λόγο και άποψη, θα ταξιδεύει μαζί με την αποστολή παντού και θα αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο αγωνιστικού τμήματος, προπονητή, παικτών με τη διοίκηση. Ασφαλώς, ο Μπρούνο Άλβες, που αυτονόητα κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για να μεταπηδήσει στο νέο του ρόλο, αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα, που ξέρει την ΑΕΚ, με σπουδαίες παραστάσεις, επαφές και… ατζέντα. Και ο ρόλος του θα είναι σύνθετος, αφού οι αρμοδιότητες του, θα είναι από το να τρέχει την αγωνιστική καθημερινότητα, μαζί με τον Αλμέιδα βεβαίως στα Σπάτα και στους αγώνες, μέχρι το να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει έναν ποδοσφαιριστή για παράδειγμα από την Πόρτο ή την Μπράγκα.

Από εκεί και πέρα, έναν διευρυμένο ρόλο θα έχει στην επόμενη ημέρα και ο Παναγιώτης Κονέ. Που ναι μεν ο τίτλος του θα είναι Τεχνικός Διευθυντής, όπως είναι σήμερα, ωστόσο θα ασχολείται πολύ και με το κομμάτι του σκάουτινγκ, εκεί όπου ήδη έχει υπάρξει καλή προεργασία από τον ίδιο. Ο Κονέ, δεν θα αποτελεί το νούμερο ένα στις μεταγραφές, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι ο ρόλος του θα είναι πλέον σημαντικός και στο κομμάτι της αναζήτησης παικτών.

Επίσης, άλλο ένα κομμάτι του παζλ στο νέο κιτρινόμαυρο οργανόγραμμα, θα είναι ο νέος Αθλητικός Διευθυντής, που (εκτός απροόπτου) θα έρθει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήδη έχει μιλήσει με αρκετούς υποψηφίους, χειρίζεται ο ίδιος την υπόθεση αυτή, υπάρχουν κάποια ονόματα που ξεχωρίζουν, ωστόσο αναμένεται η τελική απόφαση από τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ για να γίνει (και) η τελική κίνηση και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο τομέας των στελεχών.

Παράλληλα, να σημειώσουμε, πως μετά τις σκληρές αποφάσεις και απομακρύνσεις που υπήρξαν, αλλάζουν σε τεράστιο βαθμό τα δεδομένα και τα κατεστημένα στο Προπονητικό κέντρο. Εκεί βεβαίως που πέραν των ανωτέρω στελεχών που προαναφέραμε, θα υπάρχει πάντα ως υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Πάνος Αναστασόπουλος που παραμένει επιμελητής και μεταφραστής παράλληλα, αλλά και ο Αντώνης Μάος επίσης στον ρόλο του επιμελητή.

Τέλος, όσον αφορά την Ακαδημία, όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Ηλίας Κυριακίδης θα είναι από σήμερα ο νέος Διευθυντής, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να συνεχίζει από εκεί που ξεκίνησε, στο τιμόνι της ΑΕΚ Β. Μάλιστα, στην Ακαδημία θα παραμείνει και ο Νίκος Γεωργέας τελικά, σαν διοικητικό στέλεχος, αν και θυμίζουμε πως υπήρχαν σκέψεις να ανέβει στο ποδοσφαιρικό τμήμα της μεγάλης ομάδας. Με τα παραπάνω δεδομένα, τις αποχωρήσεις, τις προσθήκες και τις αλλαγές που συμβαίνουν, είναι ξεκάθαρο πλέον, πως η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή με πολλές και σημαντικές διαφοροποιήσεις στο οργανόγραμμα της στη στελέχωση και στις αρμοδιότητες που θα υπάρχουν.

πηγή…aek365.gr