«Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και στην αυτοδιοίκηση «με πράξεις». Απαντώντας στην κριτική των προηγούμενων ημερών για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, επισήμανε την ανάγκη «όλοι να εγκαταλείψουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, όταν αναφέρονται στα παιδιά μας και στην εκπαίδευση».

Απευθυνόμενος στους μαθητές συνέστησε υπομονή και να φοράνε τις μάσκες τους, ενώ τόνισε ότι από τη δική τους συμπεριφορά και πειθαρχία στα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, η υγεία των οικείων τους, ιδιαίτερα των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, τελικά, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του υπουργείου με την ΚΕΔΕ για τον επιτυχημένο αγώνα δρόμου που δόθηκε, ώστε όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν, δωρεάν, μάσκες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά τον αγιασμό, ο κ. Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και το διευθυντή του 3ου Λυκείου, Κωνσταντίνο Σκέντο, συνομίλησε με μαθητές.