Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Σαν σήμερα έγιναν τα εξής:

1863 Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία επιλέγεται ως βασιλιάς της Ελλάδας ο Γεώργιος Α’ και ορίζεται ότι οι διάδοχοί του θα πρεσβεύουν το ορθόδοξο δόγμα, ενώ η ενηλικίωσή του, για να μην επαναληφθεί ο θεσμός της Αντιβασιλείας, ορίζεται αμέσως.

1908 Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.

1930 Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αρχίζει στο Μοντεβιδέο με τον αγώνα Γαλλίας – Μεξικού (4-1). Ο Γάλλος Λισιέν Λοράν πετυχαίνει το πρώτο γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

1944 Γεννιέται ο Ερνε Ρούμπικ, Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής, γνωστός για το παζλ του «Κύβος του Ρούμπικ».

1972 Ο καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Αριστείδης Μούμογλου επιτυγχάνει 145 πόντους στον αγώνα με τον ΒΑΟ και δημιουργεί ρεκόρ όλων των εποχών στην Α’ Κατηγορία. Ο αγώνας λήγει με σκορ 170-94.

1978 Η κομμουνιστική Αλβανία του Ενβέρ Χότζα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Κίνα και βυθίζεται στην απομόνωση.

1989 Ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παντρεύεται, σε τρίτο γάμο, την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Αεροπορίας Δήμητρα Λιάνη.