Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 43χρονος ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στο Κρυονέρι.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο 43χρονος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, θεωρήθηκε ύποπτος όταν εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, τον εντόπισαν χθες Παρασκευή στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Οι εθελοντές ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του κατηγορούμενου στην περιοχή εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς ενώ οι συνθήκες δεν την δικαιολογούσαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, ο 43χρονος εμφανίζεται να εμπλέκεται σε δύο ακόμα αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Κρυονερίου, στο νεκροταφείο και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.