Σε πλήρες αμόκ περιήλθε, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή ΕΛ.ΑΣ Σταύρο Μπαλάσκα ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο Α.Τ. Ρόδου και εμβόλισε με το φορτηγό αυτοκίνητο του το αυτοκίνητο του αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άρχισε να το σπάει με βαριοπούλα. Όπως εξήγησε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» οι δύο άνδρες είχαν χρόνια διαφορά και αντιπαλότητα μεταξύ τους.

«Κάποια στιγμή η υπηρεσία ζήτησε να ελεγχθεί η ψυχιατρική κατάσταση του αστυνομικού που υπηρετούσε στο Α.Τ. Ρόδου. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του συναδέλφου» Ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσουν τον αστυνομικό το επόμενο διάστημα για να διαπιστώσουν πως και γιατί συνέβη το περιστατικό την Κυριακή

Το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή ήταν σταθμευμένο όπως κάθε μέρα, στην είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Ο εν ενεργεία αστυνομικός, οδηγώντας το ιδιωτικό του αυτοκίνητο (αγροτικό 4Χ4) εμβόλισε τρεις φορές σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή. Στη συνέχεια κρατώντας στα χέρια του βαριοπούλα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και σε κατάσταση εκτός ελέγχου, άρχισε να προκαλεί τεράστιες ζημιές σε αυτό.

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό. Ανέβηκε μέχρι το γραφείο του διευθυντή έχοντας μμαζί του υο όπλο με μια σφαίρα τη θαλάμη Τα γεγονότα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα, αφού μετά τις ζημιές που προξένησε στο υπηρεσιακό όχημα του διευθυντή του, ο αστυνομικός ανέβηκε στον πρώτο όροφο της αστυνομικής διεύθυνσης, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτίριο, ο αστυνομικός – δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: Έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή, και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές. Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα στη θαλάμη. Συνάδελφοί του κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα αφού όμως είχε ολοκληρώσει το “έργο του”.